keskiviikko 22. huhtikuuta 2020

Kattaustehtävä

Saimme tehtäväksemme suunnitella kattauksen, kuvata se ja ladata lopputulos blogiin. Saavutin eilen täysi-ikäisyyden ja juhlistimme sitä grillaamalla sekä herkuttelemalla jälkiruokapöydän ääressä. Tämän kattaustehtävä paneutuu jälkiruokapöydän ääreen.

Tässä postauksessa käyn läpi miten etenin suunnittelusta toteutukseen. Aloitin 15.4. tekemällä käsikirjoitukset. Tein kaksi riippuen siitä olemmeko sisällä vai ulkona. Perjantain 17.4. suunnittelin aikataulun.

Käsikirjoitus 1


Tunnelma: Pienimuotoinen, kotoisa ja lämminhenkinen juhlahetki suvun kanssa terassilla kevätauringon paistaessa.

Kuvauspaikka: Terassi

Mitä kuvissa näkyy: Yhdessä kuvassa näkyy koko kattaus yläviistosta kuvattuna.
Toinen kuva on lähikuva tarjoiltavista ruokapöydän tasolta.

Valaistus: Kevätpäivän aurinko

Rekvisiitta: Teen juustokakun, teen tai ostan keksejä ja muita herkkuja sekä juomana toimii valkoviini. Astiat tulevat setäni varastoista ja servettit ostetaan kaupasta. Servetin ja kakun värit sopivat toisiinsa.

Käsikirjoitus 2


Tunnelma: Pienimuotoinen, kotoisa ja lämminhenkinen juhlahetki suvun kanssa keittiössä keinovalon ja luonnonvalon sekoituksessa.

Kuvauspaikka: Keittiö


Mitä kuvissa näkyy: Yhdessä kuvassa näkyy koko kattaus yläviistosta kuvattuna.
Toinen kuva on lähikuva tarjoiltavista ruokapöydän tasolta.

Valaistus: Keino- ja luonnonvalon sekoitus

Rekvisiitta: Teen juustokakun, ehkä ostan tai teen keksejä ja juomana toimii valkoviini. Astiat tulevat setäni varastoista ja servettit ostetaan kaupasta. Servetin ja kakun värit sopivat toisiinsa.

Suuntaa antava aikataulu:

Maanantai 20.4:
Kakun tekeminen

Tiistai 21.4:
klo 16.30-17.00 Kattauksen laitto
klo 17.00-17.30 Kuvaus

Kakun teko

Alunperin piti tehdä juustokakku, mutta irtovuokaa ei ollut, joten päädyin perinteiseen kolme kerroksiseen kakkuun. Tämä istuu teemaan silti hyvin! Suunnittelin kakun ja ostin siihen tarvikkeet 19.4. Arvioin hinnaksi 15 euroa ja loppusummaksi tuli 15,21 euroa. Nappiin meni.

Kostutin kakun hedelmän makuisella Juissi -mehulla. Lisäsin ensimmäiseen kerrokseen vanilijarahkaa ja toiseen kerrokseen banaanimurskaa. Koristelin kakun kiiveillä, suklaamunilla sekä pähkinä rouheella.

Tarjoiltavaksi pääsiäismunia, Fazerin suklaata sekä suklaahippukeksejä. Juomana kuohuviiniä.

Lopputulos






Itsearviointi


Kuvat onnistuivat kuten halusinkin. Tunnelma ja kuvakulmat olivat oikeat. Nyt kun katson tätä viimeistä kuvaa missä näkyy lautanen olisin asettanut lautasen hieman ylemmäksi, jotta se olisi keskellä. 

Servetin valinta onnistui myös hyvin ottaen huomioon, että minun täytyi yhdistää se kahviteemaiseen pöytäliinaan. En voinut ottaa pöytäliinaa pois sillä se on nidottu pöytään kiinni. Toki olisin voinut laittaa jonkun liinan, mutta tuokin sopi teemaan hyvin. 

Loppujen lopuksi aika hyvä suoritus! Kakkukin oli erinomaista kaikkien mielestä.

 Synttärisankari uudessä kesäleningissään kiittä postauksen lukemisesta!

1 kommentti:

  1. Onneksi olkoon Iina! Olet paneutunut tehtävään perin juurin ja raportoit työprosessin huolellisesti. Olet kokeillut kuvaamista eri kuvakulmista ja ainakin minusta kuvakulman muutos on tuonut mukanaan hieman erilaisen tunnelman kuvaan.

    Vallitseva valoakin hyödynnät. Ylimmässä kuvassa olisit halutessasi saanut häivytettyä pöydälle lankeavia vahvoja varjoja käyttämällä salamaa.

    Kuvistasi välityy ilo ja riemu. Ihan niin kuin tuollaisen juhlapäivänä pitääkin. Kiitos Iina.

    VastaaPoista