perjantai 14. joulukuuta 2018

VKO 50 Glögiä ja piparin tuoksua

Maanantai

Uusi viikko alkoi rennosti. Aamulla, kun tulimme kouluun puhuimmme mm. siitä miten kehonkieli vaikuttaa avoihin ja sitä kautta työskentelyyn. Tutustuimme aiheeseen videon kautta, joka löytyi TED.com nimiseltä verkkosivustolta. Yllätyin positiivisesti siitä, kuinka paljon ymmärsin videosta, sillä se oli englanniksi ja se ei ole vahvin kieleni. 

Ruokailun jälkeen menimme ompelemaan. Sain viikonloppuna sain kangasta, joista olisi tarkoitus tehdä verhot kesäksi. Aloin työstämään projektia, mutta en päässyt silitystä ja kankaan leikkaamista pidemmälle.

Tein myös tyynyä tyynyä samalle asikkaalle, jonka verhot sain valmiiksi viime viikolla. Tyynyssä käytän samaa kangasta kuin verhoissa, sillä sitä jäi niin paljon yli sekä tummansinistä läpikuultavaa kangasta. Kangas on ostettu käytettynä kierrätyskeskus Kontista.


Tiistai

Tiistaina oli vuorossa vuorokohdisteisen tapetin laittoa. Vaikeinta oli tapetin leikkaaminen kuvion säilyvyyden takia. Itse tapetoiminen oli helpompaa. Laitoimme liisterin suoraan seinään ja päälle tapetin. Mielummin laittaisin liisterin tapettiin ennenminkuin seinään, mutta mennään ohjeiden mukaan.

Ruokailun jälkeen teimme tapettien menekki laskuja. Sain tehtävät ensinmäisellä kerralle oikein, joka on erittäin hieno saavutus ottaen huomioon matematiikan taitoni. Iltapäivällä työstimme myö olohuoneprojektia.

Keskiviikko ja torstai

Molemmat päivät oli pyhitetty Sketchupin oppimiseen. Keskiviikkona harjoittelimme Sandbox asennuksella verhojen tekemistä. Verhojen teko vaatii vielä harjoittelua.


Ensinmäiset harjoittelut


Tein myös hienon pöydän, josta julkaisin jo postauksen. Sen voit katsoa täältä


Torstaina latasimme Soap Skin & Bubblen ja harjoittelimme sillä tyynyjen tekoa koko päivän. Käytimme "tyynyjenpäällisinä" Sketchupin omia materiaaleja ja maaleaja sekä etsimme netistä kuvia joita laitoimme tyynynpäällisiksi .



Perjantai

Tänään meillä oli ensimäinen asiakaskäynti luokan kanssa. Suunnitelemme väliaikaisen kahviltilan ja luokan Vammalan ammattikoululle. Asiakaskäynti meni hyvin ja saimme jo heti ideoita mitä tilassa voisi tehdä. Tämän jälkeen näimme yhden artesaanityön, josta sai ideoita tuleviin suunitelmiin. 

Ruokailun jälkeen juhlistimme pikkujoulujen lomassa opiskelijan valmistumista. Pikkujouluissa teimme toisillemme pipareita, söimme hyvin ja joimme mainiota glögiä😊





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti